به گزارش چارسوق لارستان، نشست کارگاهی پاسداشت زبان مادری، با حضور استاد نظام الدین کامیاب، پژوهشگر، زبان شناس و استاد دانشگاه، یکشنبه هفدهم فروردین ماه، در سالن رضوان اداره آموزش و پرورش لارستان برگزار شد. این کارگاه با هدف توجه و پاسداشت زبان مادری با حضور دبیران، دانش آموزان، علاقه مندان و پژوهشگران این حوزه برنامه ریزی و اجرا گردید.
در ابتدای جلسه خانم محبوبه وحیدیان، با خیر مقدم به حاضرین و تشکر از حضور آقای دکتر کامیاب ابراز امیدواری نمودند، با استمرار در برگزاری این چنین برنامه هایی می توان در توجه و حفظ زبان مادری اهتمام بیشتری کرد. در ادامه این نشست دکتر نظام الدین کامیاب با اشاره به اهمیت حفظ زبان مادری به بررسی و ریشه شناسی کلمات مختلف پرداختند و عنوان داشتند: گویش لارستانی، بخشی از زبان های فارسی میانه است، در زبان شناسی همیشه عنوان می شود زبان از وحدت شروع می شود و به وحدت ختم می شود، ایشان در ادامه با اشاره به نحوه ایجاد و تکامل زبان های مختلف در بخش های مختلف جهان، به بیان تاریخچه نحوه گسترش و تکامل این زبان ها پرداختند.
وی با تمرکز و تاکید بر زبان پهلوی و فارسی باستان، به توضیح انواع شاخه بندی پهلوی شمالی و جنوبی پرداخته و گویش لارستانی را از شاخه جنوبی، دوره ساسانی دانستند. در بخش دیگری از سخنان دکتر نظام الدین، ایشان با اشاره به تحقیقاتش در رساله دکتری، به پژوهش های خود در منطقه لارستان در این حوزه اشاره نمودند و به بیان مثال ها و تفاوت های زبانی لارستانی در مناطق مختلف لارستان با بررسی و ریشه شناسی کلمات مختلف پرداخته و تغییرات آنان در طول سال ها و قرن ها را بررسی نمودند.در بخش پایانی برنامه، حاضرین در کارگاه به بیان سوالات و دغدغه های خود درباره حفظ زبان مادری پرداخته و دکتر کامیاب نیز با ارائه راهکارهایی پاسخ دادند.
دیدگاه خود را بنویسید