چارسوق لارستان | موهبت پیرغیبی: چهارمین چهره از سلسله نشست های تقدیر از چهره های ماندگار فرهنگ و هنر لارستان، که چندی ست به همت بنیاد فرهنگ لارستان، شورای شهر و شهرداری لار، و مؤسسه چارسوق لارستان برگزار می گردد، اینبار در فروردین ماه ۱۴۰۴ به «سردار نوروزی»، پیشکسوت رسانه و مطبوعات، اختصاص داشت.
در این نشست، علاقه مندان، نویسندگانی از بستک، اوز، گراش، خور، کاریان و دیگر شهرهای منطقه و همچنین مسئولین شهرستان و منطقه حضور داشتند.
مراسم رونمایی از کتاب «برکه و کُنار»، اثر «رستم فتوت» از عمادشهر، با تصویرگری «زهرا فنونی»، از برنامه های دیگر این نشست بود، که با حضور شهردار و بزرگان دیگر انجام شد. در کنار این برنامه از احیاکنندگان و حامیان برکه و طبیعت، از جمله انجمن سبزاندیشان خور و زحمات آقای «اسحاق شاکری»، فعال فرهنگی و اجتماعی لارستان در احیا و مرمت برکه ها، قدردانی شد.
«سردار نوروزی»، متولد ۱۳۲۵ در منطقه عشایری چهل گزی، و اهل کاریان کهن، از بزرگ مردان پرهمت منطقه اند که نزدیک به ۲۵ سال، در روزنامه کیهان در تهران مشغول کار مطبوعاتی بوده است. ایشان همچنین نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی استان تهران در خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران بود و در سال ۱۳۷۳ پس از بازنشستگی، به زادگاه خود، کاریان، در بخش جویم لارستان بازگشت و پس از آن، تا حدود یک دهه، به فعالیت در شورای اسلامی کاریان و جویم و لارستان پرداخت.
ایشان هم اکنون عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی شهر اوز است و به نویسندگی و جمع آوری آثار نوشتاری خود مشغول اند.
«سید حسن صدیقی»، امام جمعه کاریان کهن در آغاز برنامه، ضمن تشکر از برگزارکنندگان، به تقدیر از زحمات سردار نوروزی، قبل و بعد از انقلاب، و نقش ایشان در روزنامه کیهان و آگاهی مردم پرداخت و روحیه نقادی و پافشاری بر آنچه باور دارد را از ویژگی های ایشان برشمرد.
ادامه برنامه به سخنرانی دکتر «کاظم رحیمی نژاد»، فعال فرهنگی و رئیس دانشگاه فرهنگیان لارستان اختصاص داشت. ایشان پس از ابراز خرسندی از برگزاری چنین مجالسی، از نوروزی به عنوان یک انسان صادق و توانمند و نویسنده ای مؤمن در روزگار کنونی نام برد و به اهمیت و تاریخچه دیار ایشان، کاریان کهن، به علت وجود آتشکده اذرفرنبغ، پرداخت و یادآوری کرد که باید این هویت را قدر بدانیم و بازسازی کنیم. اما مهمتر از کاریان انسانهای فرهیخته آن است.
دکتر رحیمی نژاد از سابقه مردم منطقه در روزنامه نگاری و جوانان به نامی از لارستان که در حال حاضر در این حیطه در سطح کشور فعالیت دارند، سخن گفت. ایشان سپس ضمن اشاره به تاریخچه روزنامه کیهان و دوران فعالیت آقای نوروزی در این روزنامه؛ سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۷۳، این سالها را دوره مهمی در روزنامه کیهان دانسته و خاطرنشان کرد؛ روزنامه کیهان یک تاریخ است. کم پیدا می شود شخصیتی همچون آقای نوروزی که در این سطح در رسانه های کشور کار کند و بعد به روستای خود برگشته و خدمت کند.
در ادامه، شیخ «عبدالمجید صدیقی»، امام جمعه موقت کاریان، شعری را به آقای نوروزی تقدیم کرده که در آن به توصیف و زندگینامه ایشان از کودکی تا به اکنون در قالب شعر پرداخته بودند.
«فرهاد ابراهیم پور»، نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی از شهرستان اوز، دیگر سخنران این مراسم، از قدمت و تاریخچه روزنامه نگاری در کشور سخن گفت و پس از آن به قدردانی از شخصیت سردار نوروزی پرداخت: آقای نوروزی یکی از بزرگانی ست که ما وام دار ایشانیم. او روزنامه نگاری ست که برای مردم قلم می زند. بایسته بودن و شایسته بودن، صراحت گویی، حقیقت گویی؛ که گاهی به اشتباه از آن به تندگویی نام برده می شود، اعتقاد و ایمان به اعتقاد، اینها خصوصیاتی ست که ایشان را متمایز می کند. سردار نوروزی افتخاری برای منطقه ماست. شیرمردی از خانواده اصیل که دلسوزانه برای مطبوعات ایران و پس از آن برای روستای خود کار می کند و دست از کار نمی کشد.
ابراهیم پور، سخنان خود را با تشکر از اهالی مطبوعات منطقه که سهم بسزایی در رشد و آگاهی بخشی مردم دارند، به اتمام رسانید.
آقای «اصغر فرودی»، شهردار لار، به واسطه سابقه قریب به سی سال آشنایی با سردار نوروزی، سخنران بعدی این مراسم بود. فرودی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این گونه مجالس، و اشاره به شخصیت فرهنگی سردار نوروزی و اهمیت و نقش مهم فرهنگ، به چند ویژگی که در ایشان پررنگ است پرداخت و گفت؛ عقل گرایی از ویژگی های بارز آقای نوروزی ست؛ صحبت ها، کارها و آثار ایشان همه مبتنی بر عقل است. دومین ویژگی او به جا سخن گفتن و به جا سکوت کردن است. بارها دیده ام که مملو از سخن است اما به خاطر مصلحت جامعه سکوت می کرد. ایشان همچنین معتقد به تقریب مذاهب، وحدت، دوری از اختلافات است و با قلمی که دارد در این حوزه تلاش کرده است. نویسندگی و مبارزه با جهل و نادانی، وطن دوستی و فرهنگ دوستی، که باعث شد با وجود موقعیت هایی که در کشورهای دیگر برایش فراهم بود، برای فرهنگ و وطن ارزش قائل شود، از ویژگی های دیگر این بزرگوار است. این وطن دوستی ایشان را به همه جا کشاند و در نهایت به زادگاه خود بازگرداند.
این مراسم با تجلیل از سردار نوروزی و قدردانی از خانواده ایشان، به پایان رسید.
دیدگاه خود را بنویسید