به گزارش چارسوق لارستان به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین معرفی نهمین پایتخت کتاب ایران با حضور محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مشاور سرپرست معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نوریزاده، مدیرکل دفتر مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهارشنبه (۱۰ اردیبهشتماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
نوریزاده در ابتدای این نشست گفت: در ابتدا فراخوانی به همه شهرها ارسال شد که دبیرخانه پذیرای طرحها و برنامهها در حوزه ترویج و کتابخوانی است, ۱۱۰ شهر شرکت کردند که تنها ۴۷ شهر برنامه ارائه دادند و ۶ شهر، قزوین، ارومیه بهشهر، شاهین شهر و اوز انتخاب شدند.
وی افزود: در ابتدا تصمیم داشتیم پایتخت کتاب دو ساله باشد اما چون روند انتخاب طی ۱۰ سال قبل، یک شهر بود، تصمیم گرفته شد بعد از انتخاب پایتخت کتاب سال آینده، این رویداد دو ساله باشد.
در ادامه این آیین محسن زینالعابدینی به عنوان سرداور این دوره از انتخاب پایتخت کتاب ایران، گفت: تیم داوری، طی دو ماه فعالیت برای ارزیابی، فرصت داشت و ۶ شهر در نهایت انتخاب شدند؛ رقابتها درخور توجه و برنامه مردمنهاد کتابمحور زیاد بود. در ارزیابی نهایی، شهر بهشهر به عنوان شهر دوستدار کتاب و لاهیجان بهعنوان شهر مشتاق کتاب انتخاب شدند.
وی درباره انتخاب شهر اوز، افزود: این شهر، نماد یکدهه استمرار و پایداری در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی است و مدل همکاری خوب بین دولت و مردم را رقم زده است.
به گفته وی، در این شهر با مکتبخانه روبهرو شدیم؛ مکتب نهادی است که محل خیلی از اتفاقها و رخدادها است، کتابخانه زندان را دیدیم و بخش فعالیت بینالمللی ترویج کتابخوانی که در امارات، کویت و آلمان پُررنگ است.
وی همچنین ادامه داد: روستاهای مختلفی نیز در عرصه ترویج کتابخوانی فعال هستند. در بخشهایی شاهد قصهخوانی عروسکها بودیم. طرح «کوچه شادی» که ازسوی نوجوانان اداره میشود و توانستند محله و مسئولان را با خود همراه کنند و میتوان گفت که اوز یک شهر کتابباز است.
به گفته زینالعابدینی، شهرهای دیگر هم اقدامات مختلفی در حوزه کتاب داشتند و دارند و امیدوارم تعامل خوبی با هم داشته باشند و شبکه شهری پایتخت کتاب را احیا کنیم.
در ادامه این نشست، علیاکبر زینالعابدین نیز در سخنانی گفت: خوب است درباره سایر شهرها هم صحبت کنیم؛ به عنوان مثال شاهین شهر اصفهان که انسجام و هماهنگی خوبی بین نهادهای مختلف دولتی و بخش خصوصی این شهر وجود دارد. به نوعی یکپارچگی و همسویی فرهنگی زیادی دارند و در هر طرح و برنامه دانش و خلاقیت را در نظر میگیرند. همچنین دبیرخانه دائمی پایتخت کتاب ایران را ایجاد کردند. در این زمینه نخستین انجمن خیریه کتابخانهسازان را نیز در این شهر داریم.
در این مراسم آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور از انتخاب «اِوَز» بهعنوان نهمین پایتخت کتاب ایران خبر داد.
به گزارش ایبنا؛ ابراهیم حیدری، ایوب دهقانکار، محسن حاجی زینالعابدینی، علیاکبر زینالعابدین، اسمعیل زیارتی، ناصر افشارپور، آزاده نظربلند و علیرضا نوریزاده، اعضای شورای انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای این شورا هستند.
دیدگاه خود را بنویسید